Poledwiczki wieprzowe z sosem ogorkowym

Jak powszechnie wiadomo mezczyzni „musza” jadac mieso 😉 Ale warto „przemycic” tez w obiadowym daniu nieco warzyw 😉

Dla 4 osob:

1 poledwiczka wolowa (ok. 800 g)

400 g ogorkow gruntowych

2 lyzeczki masla

sol, pieprz

2 drobno posiekane szalotki

przyprawa typu vegeta

peczek koperku

1 lyzka oleju

Ogorki przekroic wzdluz i wyciac nasiona. Pokroic w polkrazki. Maslo rozpuscic w rondu i zeszklic na nim szalotki. Dodac ogorki, sol i pieprz. Dusic do miekkosci uwazajac, aby ogorki nie zbrazowialy. Doprawic vegeta i posiekanym koperkiem. Poledwiczke pokroic na medaliony o grubosci ok. 2 cm, rozplaszczyc nieco reka i obsypac sola i pieprzem. Podsmazyc na oleju z kazdej stron po 4 minuty. Sos powstaly podczas smazenia dodac do ogorkow i wymieszac. Poledwiczki podawac z sosem ogorkowym i zieminiakami.

Wszystkiego dobrego tatku kochany w dniu Twojego swieta! I DUUUZO ZDROWIA (Ty wiesz co mam na mysli…)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.