Jajka na sledziowym sosie

Czasem mnie nachodzi ochota na sledzie 🙂

dla 4 osob:

2 korzenne filety z matiasa

1 twarde jablko winne

sok z cytryny

peczek dymki ze szczypiorkiem

kilak galazek koperku

100 g lagodnego zoltego sera

1/2 lyzeczki musztardy dijon

kilka lyzek majonezu

6 jajek na twardo

Wyplukane i osuszone filety pokroic w kostke. Jablko obrac, pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny i dodac do sledzi. Ser zetrzec na tarce, dymke pokroic w plasterki, koperek posiekac. Wsyztsko dolozyc do sledzi. Dodac msuzstrade i majonez w takiej liosci, aby powstal gesty sos. Przyprawic do smaku. Przelozyc na polmisek i przybrac polowkami ugotowanych jajek.

Przepis z: „Moje gotowanie” nr 4/2015

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.