Surowka wiosenna

Szybko wrzuce przepis, bo lato juz u progu 🙂

Dla 4 osob:

2 peczki rzodkiewek

1 nieduza biala rzepa

2 ogroki salatkowe

1 peczek dymki ze szyczypiorem

1 peczek koperku

garsc kielkow slonecznika (zrezygnowalam)

garsc rzezuchy

1 kubek kwasnej smietany

3 lyzki majonezu

sol, pieprz

Rzodkiewki i rzepe umyc i zetrzec na tarce jarzynowej. Ogorki pokroic ze skorka w polplasterki. Dymke pokroic wraz ze szczypiorem  plasterki,. Wszystko wymieszac w misce. Dodac posiekany koperek, rzezuche i kielki. Wymieszac ze smietana i majonezem, doprawic do smaku sola i pieprzem.

Przepis z: „Moje gotowanie” nr 4/2015

Zachecam do udzialu w moim kulinarmy candy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.