Pasta kanapkowa z ricotty z suszonymi pomidorami

Z odrobina miodu 🙂 Niesamowity smak 🙂

Dla 4 osob:

300 g ricotty

2 galazki tymianku

1 lyzka miodu

10 pomidorow suszonych z oleju

2 lyzki oliwy z oliwek

sol, pieprz

2 zabki czosnku

Listki tymianku oberwac z galazek. Miod podgrzac i wllozyc listkin tymianku, wymieszac, odstawic. Pomidory wyjac z oleju, posiekac. Dwa posiekane odlozyc, a pozostale zmiksowac z oliwa i posiekanym czosnkiem na gladka mase. Wymieszac z ricotta, doprawic do smak sola i pieprzem. Dodac dwa posiekane pomidory i wymieszac. Tuz przed podaniem podgrzac miod i polac nim paste.

Przepis dodaje do akcji:

 Viva Ricotta! edycja II

Przepis z: „Landgenuss” nr 3/2015

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.