Salatka z wedzonym kurczakiem i jajkiem.

Dla 4 osob:

5 jaj ugotowanych na twardo

250 g wędzonej piersi z kurczaka może być udko

250 g ogórków kiszonych lub konserwowych (gdyby kiszone były bardzo słone można dać mniej, by nie przesolić)

pietruszka lub szczypiorek

4 lyzki majonezu (wersja lżejsza może być na pół z jogurtem naturalnym)

sól i pieprz do smaku

Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać  majonezem wg własnego uznania. Na końcu dodać poszatkowaną pietruszkę lub szczypiorek. Doprawić do smaku.
 
Przepis z bloga Uczta dla podniebienia.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.