Surowka z porow i bialej kapusty

Mloda kapusta teraz jest najbardziej soczysta i krucha 🙂

Dla 4 osob:

2 srednie pory

1/2 glowki kapusty

1 marchewka

1 jablko

4 lyzki majonezu

4 lyzki jogurtu naturalnego

1 lyzka soku z cytryny

sol, pieprz

slodka papryka w proszku

1 lyzeczka natki pietruszki

Pory przeciac wzdluz, umyc, osuszyc i pokroic w polkrazki. Kapuste posztakowac, umyc i osaczyc na sicie. Razem z porami wlozyc do slaterki, posolic, lekko ugniesc i odstawic na 10 minut. Jablko i marchewke obrac, zetrzec na tarce jarzynowej dolazyc do kapusty i pora i wymieszac. Jogurt wymieszac z majonezem, sokiem z cytryny, doprawic do smaku sola, pieprzem i papryka. Sosem polac surowke i wymieszac. Posypac natka pietruszki tuz przed podaniem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.