Rostbef na rozowo

Dla wielbicieli wolowiny 🙂

Dla 4 osob:

1 kg rostbefu wolowego

pol opakowania mrozonych pokrojonych w kostke warzyw na zupe

1 cebula

2 lyzki oliwy

1/2 szklanki czerwonego wina wytrwanego

sol, pieprz

1 lyzka musztardy

szczypta granulowanego czosnku

1 lyzka maki

Mieso umyc, osuszyc, ponacinac ostrym nozem w kratke od tej strony, gdzie sa resztki tluszczu. Wymieszac musztarde z pieprzem, sola oraz granulowanym czosnkiem i natrzec mieso ze wszytskich stron. Na patelni rozgrzac oliwe, obsmazyc mieso na rumiano ze wszystkich stron. Wyjac z patelni, nastepnie podsmazyc na pozostalym oleju warzywa oraz posiekana w kostke cebule. Dodac wino, gotowac 2 minuty, przelac wszystko do brytfanny. Ulozyc podsmazone mieso. Piec w temperaturze 160°c w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut. Sos przecedzic, dodac lyzke maki wymieszana z 1/2 szklanki wody. zagotowac. Mieso kroic w plastry i podawac polane sosem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.