Salatka ziemniaczana z koperkiem i jablkiem

Swietnie sie sprawdzila jako dodatek do mies z grila.

Dla 4 osob:

6 ugotowanych w mundurkach ziemniakow

2 twarde, winne jablka

4 jajka ugotowane na twardo

2 kiszone ogorki

sok z cytryny

1 peczek szczypiorku

1 peczek koperku

sol, pieprz

1/2 lyzeczki musztardy dijon

4 lyzki majonezu

Ziemniaki, jablka i jajka obrac, posiekac w kostke. Skropic sokiem z cytryny. Dodac posiekany szyczypiorek i koperek. Wymieszac, doprawic do smaku sola i pieprzem. Wymieszac z musztarda i majonezem. Ostawic do lodowki na conajmniej 1 godzine. Mozna tez zrobic dzien wczesniej.

Wpis uczestniczy w akcji:

Sałatki na grilla

Przepis z: „Moje gotowanie” nr 4/2015

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.