Brukselka w smietanie

Moja ulubiona 😉

Dla 4 osob:

800 g brukselki

100 ml bulionu warzywnego

200 g smietany kremowej

starta galka muszkatalowa

1-2 lyzeczki lagodnej musztardy

sol, pieprz

Brukselke oczyscic, przekroc globy na krzyz, wrzucic do oslonej wrzacej wody, gotowac 10 minut, odcedzic. Smietane wymieszac z bulionem i zagotowac. Doprawic do smaku sola, pieprzem, galka muszaktalowa i musztarda, ewentualnie zagescic maka ziemniaczana. Dodac brukselke i zagotowac.

Przepis z: „Meine Familie& ich” nr 1/2013

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.