Mini tarty z serkiem kozim

Serniczki na pikantnie 🙂 To wersja śniadania wielkanocnego ze Szwabii 🙂

Ciasto:

150 g maki

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

100 g masła

Nadzienie:

2 łyżki suszonego tymianku lub 4 posiekane łodygi świeżego

125 ml mleka

3 jajka

250 g kremowego serka koziego z ziołami

miód

sol, pieprz

Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Ciastem wylepić 6 foremek do mini tart o średnicy 12 cm. Podpiec w piekarniku w temperaturze 200°C ok. 10 minut. Wyłożyć na podpieczone spody serek.

Jajka ubić z mlekiem, doprawić do smaku sola i pieprzem. Zalać serek w foremkach. Posypać suszonym tymiankiem. Piec kolejne 20 minut. Podawac z sałatą, skropione płynnym miodem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.