Jajka faszerowane

I to faszerowane najprostszym farszem na swiecie. Z majonezem i musztarda. W towarzystwie swiezych nowalijek: rzodkiewek i rzezuchy 🙂 Pycha!

faszerowane_jajka_540x405

Dla 4-6 osob:

8 jajek ugotowanych na twardo

2 lyzki majonezu

3 lyzki gestej kwasnej smietany

1-2 lyzeczki musztardy

sol, pieprz

mielona ostra papryka

1 lyzka siekanego szczypiorku

1 peczek rzodkiewek

rzezucha (ok. dwoch garsci 😉 )

Jajka obrac i przekroic wzdloz na pol. Wyjac zoltka. Zoltka rozetrzec z majonezem, musztarda i smietana, dodac szczypiorek i przyprawic do smaku pieprzem sola i papryka. Nadzienie wkladac do jajek. Rzodkiewki umyc i pokroc na cwiartki. Rzezuche i rzodkiewki umiesic na kilku polmiskach lub jednym duzym. Nastepnie poukladac jajka.

Przepis z: „Mein schönes Landhaus” nr 1/2015

Przepis uczestniczy w akcjach:

ALE JAJA!  Wielkanocne Smaki - edycja V

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.