Walentynkowe serduszka czekoladowe

Zrobione przez moje dzieci. No moze jedynie z niewielka moja pomoca 😉

Skladniki na dwie foremki o srednicy 15 cm:

100 g maki

2 jajka

1,5 lyzeczki proszku do pieczenia

100 g cukru

3 lyzki kakao

100 g masla

1- 2 lyzki mleka

kilka kropli aromatu rumowego

Wszystkie skladniki wrzucic do miski i utrzec mikserem na gladka mase. Przelozyc do foremek wysmarowanych maslem i wyspanych maka.

Wstawic do piekarnika w temperaturze 180°C. Piec ok. 15 minut.

Ozdobic w dowolny sposob. Moi chlopcy wykorzystali bita smietane i kolorowa posypke.

Przepis na podstawie przepisu z „Smakowie wypieki” nr 4/2014

Przepis dodaje do akcji:

Walentynki. Czym TO się je? 11-17.02.2015 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.