"Tatar" z sera plesniowego

Käsetatar z uzyciem niemieckiego sera limburskiego. Uwielbiam ser plesniowy, a ten nietypowy „tatar” jest bardzo pyszny 🙂

Dla 4 osob:

300 g sera limburskiego (lub innego z czerwona plesnia)

8 rzodkiewek

2 lyzki octu jablkoweg

1 lyzeczka miodu

2 male glowki salaty rzymskiej

4 dymki

3 lyzki oleju rzepakowego

1 lyzeczka slodkiej musztardy

Ser pokroic w kostke ok 1cm. Rzodkiewki umyc, pokroic w osemki. Cebule dymke posiekac w krazki. ocet wymieszac z olejem, miodem i musztarda, doprawic do smaku sola pieprzem. Dodac ser, dymke i rzodkiewki. Salate umyc i podzielic na czesci. Ulozyc w salaterce. Na salacie ulozyc „tatar” z sera.

Przepis z gazetki reklamowej supermarketu „Edeka”.

Kuchnia Niemiecka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.