Saltka sledziowa z czerwonymi burakami

Nie, nie ta warstwowa, znana pewnie wielu… Tu wszystko razem wymieszane i smaczne 🙂

Dla 4 osob:

4 solone filety sledziowe

1 burak cwiklowy

3 ziemniaki

1 cebula

2 ogorki konserwowe

2 jajka ugotowane na twardo

2 lyzki musztardy francuskiej

1 lyzeczka plynnego miodu

2-3 lyzki oliwy z oliwek

sol, pieprz

Filety oplukac i jesli sa za slone namoczyc w wodzie. Osaczc i pokroic w paski. Buraka i ziemniaki umyc, ugotowac oddzielnie w mundurkach. Wystudzic, obrac, ziemniaki pokroic w kostke a buraka w slupki. Ogorki pokroic w slupki. Cebule obrac i pokroic w kostke. Jajka oskubac i pokroic w kostke. Wymieszac musztarde, miod i oliwe. Wymieszac z salatka, przyprawic do smaku pieprzem i sola.

Przepis z: „Poradnik domowy” nr 12/2014

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.