Surowka z kapusty pekinskiej z kminkiem

Warto zdrowo zaczac nowy rok 🙂

Dla 4 osob:

1 mala glowka kapusty pekinskiej

1 cebula

1 kwaskowate jablko

1 por (tylko biala czesc)

1 kiszony ogorek (spory)

1/2 szklanki smietany lub naturalnego gestego jogurtu

1 lyzeczka kminku w ziarnach lub szczypta zmielonego

sok z cytryny

sol, pieprz, cukier

Kapuste oczyscic i drobno poszatkowac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Jablko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, ogorek zetrzec na tarce jarzynowej.  Por oczyscic i pokroic w cienkie talarki. Smietane wymieszac z kminkiem, wymieszac z warzywami. Surowek doprawic do smaku cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny.

Przepis z ksiazki M.Caprari „Kuchnia Polska”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.