Waniliowe westchnienia

Z braku sniegu wyczarowalam ciasteczka obsypane cukrem pudrem, wygladaja, jak obsypane sniegiem. Takie na jeden kes- waniliowe westchnienia wlasnie 😉

Na 60 sztuk:

1 bialko

125 g miekkiego masla

100 g cukru pudru

2 opakowania cukru waniliowego

75 g maki ziemniaczanej

150 g maki

do obsypania:

1 opakowanie cukru waniliowego

75 g cukru pudru

Maslo ubic na puszysta mase. Dodac cukier puder, oraz cukier waniliowy i ubic, dodac bialko z jajka i wymieszac mikserem. Nastepnie dodac oba rodzaje maki i zagniesc ciasto. Z ciasta formowac kuleczki o wielkosci orzecha lasowego. Nieco spalszczyc. Ukaldac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 °C ok. 12 minut na zloty kolor. Nastepnie jeszcze cieple ciasta obtaczac w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem wanilowym.

Przepis z: „Für Sie. Kochen und verwöhnen. Die 100 besten Rezepte zu Weihnachten” nr 5/2007.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.