Pure z dyni

Pure z dyni moze koazac sie bardzo ptrzebne, warto zatem zrobic  na zapas i zamknac  w sloiku 🙂 W lodowce moze byc i tydzien 😉

Na 300 g pure

600 g dyni np. muszkatalowej, hokkaido lub innej

Dynie przekroic i wyjac pestki. Dynie piec w piekarniku w temperaturze 200°C (ok godziny) az bedzie miekka (Skorka daje sie swobodnie przebic widelcem). Nastepnie wyjac miazsz ze skorki i przetrzec przez sito.

A niebawem o wykorzystaniu dyniowego pure.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.