Czekoladowy tort z kremem marscapone

Na Dzien Ojca. Czy jest mezczyzna, ktory moze mu sie oprzec? 😉

Tort o srednicy 26 cm:

3 jajka

1 filizanka cukru (120g)

1 filizanka maki (80 g)

1/2 lyzeczki proszku do pieczenia

4 lyzki kako

500 g serka marscapone

200 g cukru pudru

100 g kakao

Jajka ubic na puszysta mase z cukrem. Dodac make przesiana z proszkiem do pieczenia i 2 lyzki kakao. Wymieszac lekko. Ciasto przelozyc do natluszconej foremki i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°c ok. 25- 30 minut. Po wystudzeniu przekroic na dwie czesci. Serek wymieszac z 2 lyzkami kako i 125 cukru pudru. Kremem przelozyc trot, oraz rozsmarowac na wierzchu. 75 g cukru pudru wymieszac ze 100 g kakao i niewielka iloscia wody aby powstala gesta polewa. Polewe rozprowadzic na torcie i przybrac w dowlony sposob. Przepis uczestniczy w akcji:

Przysmaki dla taty 4

Przepis z: „Mein LandRezept. Kuchen & Torten”. 2014

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.