Pasta jajeczna z papryka i curry

Po swietach zostalo mi gotowanych jajek na twardo 😉 Warto doodac kilka skaldnikow i zrobic pyszna paste do smarowania pieczywa.

pasta_jajeczna_z_papryka_i_curry_540x405

Dla 4 osob:

4 jajka ugotowane na twardo

1 ogorek konserwowy

1 strak papryki czerwonej

suszony lub swiezy koperek

sol, pieprz

1 lyzeczka curry

sok z polowy cytryny

3 lyzki majonezu

Jajka oskubac, zoltka wyjac, a bialka posiekac na drobno. Drobno posiekac takze papryke i ogorka. Zoltka przetrzec przez sito, utrzec na gladki sos z majonezem, curry i sokiem z cytryny. Wlac do posiekanych skladnikow, wymieszac, posypac koperkiem i doprawic do smaku pieprzem i sola.

Przepis z ksiazki M.Caprari „Kuchnia Polska”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.