Holzfällersteak (Stek drwala)

Nie mam pojecia, czemu sie to danie tak nazywa. W kazdym badz razie mozna sie porzadnie najesc 😉

 

Dla 4 osob:

2 cebule

3 papryki (moga byc kolorowe) (wzielam mniej)

3 lyzki oleju

sol. pieprz

4 steki wolowe(po ok. 180g)

Cebule obrac i pokroic w krazki. Papryke umyc, oczyscic z gniazd nasiennych, pokroic w paski.

Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc na nim cebule, nastepnie dodac papryke, chwile razem smazyc, doprawic do smaku sola i pieprzem. Mieso umyc, osuszyc, posolic i popieprzyc, usmazyc na pozostalym oleju na dobrze rozgrzanym, po 1 minucie z kazdej strony. Przelozyc do zaroodpornego naczynia, nalozyc mase cebulowo-paprykowa (kto lubi moze posypac jeszcze startym serem np. emmentalerem). Zapiekac w 200°C ok. 10 minut.

Przepis dodaje do akcji:

Kuchnia niemiecka

Przepis z: „Gut&günstig” nr 1/2013

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.