Perliczka pieczona w tymianku

Prosty przepis, ale bardzo go polecam, Zamiast perliczki moze byc kaczka, albo nawet kurczak 😉

Zakupiny drob myjemy, osuszamy, nacieramy z wierzchu i od wewnatrz sola i tymiankiem. 2-3 lyzki masla mieszamy z lyszka suszonego tymianku. Takie maslo wprowadzamy pod skore perliczki (skore nalezy lekko odsunac od miesa). Przelozyc do brytfanny, podlac 1 szklanka wody. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok 1,5- 2 godzin w zaleznosci od wagi czesto polewajc utworzonym w czasie pieczenia plynem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.