Gulasz ziemniaczany

W sam raz na zimowy obiad lub kolacje 🙂 Wsyzstko w jednym garnku 🙂

Dla 4 osob:

2 zabki czosnku

3 cebule

1 lyzka oleju

papryka slodka mielona

300 ml bulionu miesnego

150 g zielonej fasoli (mrozona)

750 g ziemniakow

2 marchewki

sol, pieprz

majeranek

200 ml smietany

200 g dowolnej cienkiej kielbasy (wiejska, zwyczajna itp.)

100 g salami

Cebule i czosnek posiekac, udusic na rozgrzanym oleju, posypac papryka i zalac bulionem. Dodac obrane i posiekane w kostke ziemniaki, oraz obrane i pokrojone w krazki marchewki. Dolozyc fasole. Posolic, popieprzyc i przyprawic majerankiem. Gotowac pod przykryciem ok. 15 minut. Dodac smietane i pokrojona w talarki kielbase oraz salami posiekana w kostke. Gotowac jeszcze ok. 10 minut. Ewentualnie doprawic do smaku.

Przepis ze zmianami z: „Rezepte mit Pfiff” nr 2/2010

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.