Zupa grzybowa czysta

Jeszcze wigilijna 😉

dla 6-8 osob:

100-150 g suszonych grzybow

1 porcja wloszczyzny (bez kapusty)

cebula

lisc laurowy

2 ziarenka ziela angielskiego

maggi

pieprz

sol

Grzyby dokladnie wyplukac, zalac dwoma szklankami wody i moczyc przez co najmniej godzine. Wloszczyzne oczyscic, umyc, grubo pokroic i wlozyc do garnka. Zalac 5 szklankami wody, dolozyc wymoczone grzyby, wraz z woda, w ktorej sie moczyly, cebule, lisc laurowy i ziele angielskie. Gotowac, az warzywa i grzyby beda miekkie. Nastepnie przecedzic. Ostudzone grzyby posiekac w paski. Do zupy dolozyc warzywa (bez cebuli), przyprawic do smaku sola, pieprzem i maggi w plynie.

Przepis z: „Poradnik domowy” nr 12/2012

Przepis dodaje do akcji:

Zimowe zupy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.