Biala czekolada z przyprawami

Korzenne dodatki naprawde przypadly mi do gustu. Plynna biala czekolada to po prostu marzenie… (kto nie lubi bialej morze wziac inna 😉 )

Dla 2 osob:

500 ml mleka

4 gwiazdki anyzu

szczypta mielonej galki muszkatalowej i nieco do posypania

100 g startej na tarce bialej czekolady

Mleko wlac do rondelka, dodac galke muszkatalowa i anyz, zagotowac, gotowac na malym ogniu przez 5 minut. Zdjac z palnika, wsypac biala czekolade i mieszac, az sie rozpusci. Przelac do filizanek, posypac na wierzchu galka muszkatalowa.

 

Pelna pyrzypraw czekolada to propozycja do Korzennego Tygodnia:

 

Przepis z ksiazki: „Gorace napoje”Louise Pickford, wyd. RM, Warszawa 2011, wyd. II

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.