Kurczak w sosie musztardowym

Bardzo ciekawe- zupelnie nie wiedzialam jak nazwac to danie 😉

Dla 4 osob:

600 g filetu z piersi kurczaka

1 lyzka maki

1 cebula

1/2 straka czerwonej papryki

3 lyzki musztardy

sol, pieprz

olej

mielona papryka

300 ml bulionu drobiowego

100 g gestej smietanki

Filety umyc, osuszyc, pokroic  w cienkie paski, obtoczyc w mace. Cebule obrac i drobno posiekac. Papryke oczscic i pokroic w kostke. Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc mieso na rumiano. Dodac cebule i smazyc przez chwile, wlozyc musztarde i wymieszac. Posoli, popieprzyc i posypac mielona papryka. Zalc bulionem i wymieszac. Gotowac ok. 5 minut. Dodac posiekana papryke,a nastepnie smeitanke i wymieszac. Doprawic ewentualnie do smaku.

Przepis Z: „Gut& günstig” nr 11/2013

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.