Poledwiczki wieprzowe w ciescie

Ciasto nalesnikowe jest naprawde uniwersalne! To, co wyglada jak palcuszki, to wieprzowe poledwiczki w ciescie! Mniam 🙂

Dla 4 osob:

1 spora poledwiczka wieprzowa

2-3 zabki czosnku

1 szklanka maki

1/2 szklanki mleka

1 jajko

olej do smazenia

sol, pieprz

Poledwiczke umyc, osuszyc i pokroic w plastry, rozklepac delikatnie reka. Czosnek przecisnac przez praske lub drobno posiekac. Rozetrzec w misce ze szczypta soli i 3-4 lyzkami oleju oraz pieprzem. Posmarowac marynata kotleciki i odstawic do lodowki na 30 minut. Make zmiksowac z jajkiem i mlekiem, ciasto osolic do smaku. Odstawic na kilkanascie minut, aby zgestnialo. Na patelni rozgrzac olej. Kotleciki zanurzac w ciescie i smazyc na zloty kolor na rozgrzanym oleju.

Przepis z „101 przepisow Swiata Kobiety” Tom 36

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.