Brownie z pomidorami

To osttanio ulubione ciasto mojego synka. Nikt nie mial pojecia o tym, ze sa  w nim pomidory 😉 W moim ogrodku wlasnie sie rozpoczal pomidorowy sezon! 🙂

Na foremke o wymiarach 20×20 cm:

2 bardzo dojrzale pomiodory

200 g ciemnej czekolady deserowej

4 jajka

100 g maki

200 g masla

2/3 szkl. brazowego cukru

szczypta soli

szczypta chili w proszku

Maslo rozpuscic z polamana czekolada, wymieszac, odstawic do wystygniecia. Jajka ubic na puszysta mase z cukrem. Pomidory sparzyc, obrac ze skorki drobno posiekac. Do jajek dodawac po lyzce make, pomidory ciagle mieszajac. Na koniec wlac czekolade z maslem, posypac sola i chili i wymieszac. Przelac do wylozonej pergaminem foremki. Piec w 200°C ok. 40-45 minut.

Przepis dodaje do akcji:

Warzywa w słodyczach 2013   Warzywa psiankowate 2013

 

Przepis z ksiazki Doroty Prochniewicz „Warzywa doskonale. Pomidor, papryka, cukinia” Biblioteczka „Poradnika domowego” 7/2011

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.