Papryka nadziewana pieczarkami i serem

Paprykujemy 🙂 Ja powoli przedzieram sie przez moj ogrodek, bo ogromnie zarosl podczas urlopu… Zebralam juz cebule. Posialam kolejna partie roszponki… Zycze wam smaczneo z papryka 🙂 Zdjecia sprzed upieczenia 🙂

Dla 4 osob:

4 czerwone papryki

ok 350 g pieczarek

olej i maslo do obsmazenia grzybow

1 spora cebula

starty zolty ser (1 szklanka) np. tylzycki

sol, pieprz

Z papryk odciac wierzchnia czesc i wydrazyc gniazda nasienne. Grzyby drobno posiekac i obsmazyc z pokrojona w kostke cebulka na tluszczu. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Wystudzic. Wymieszac ze startym serem (Moj byl w plasterkach drobno pokrojony)- Nadzienie wlozyc do papryk. Zapiekac w naczyniu zaroodpornym w temparaturze 180°C ok. 45 minut.

Wpis uczestniczy w akcjach:

Warzywa psiankowate 2013  Nadziewamy!

Wpis na podstawie przepisu ze „Swiata Kobiety” nr 6/2013

Tutaj znajdziecie jeszcze wiecej inspiracji do faszerowania papryki: faszerowana papryka.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.