Ziemniaczana patelnia z zielona fasola szparagowa

 Fasola juz z mojego ogrodka. Zdjecie nie jest zbyt piekne, ale naprawde nie bylo czasu na stylizacvje i ustawianie. Rodzina domagala sie jesc! 😉

Dla 4 osob:

800 g mlodych ziemniakow

500 g szynki gotowanej

300 g fasoli szaparagowej

2-3 lyzki oleju

1 cebula

1 lyzeczka suszonego tymianku

sol, pieprz

250 ml bulionu warzywnego

Ziemniaki wyszorowac, przekroic na cwiartki. Szynke pokroic w kostke. Na patelni rozgrzac olej- podsmazyc na nim szynke, wyjac z patelni. Na pozostalym tlusczu podsmazyc posiekana drobno cebule i zeimniaki. Dodac oczysczona i pokrojona fasole oraz tymianek. Posolic i popieprzyc. Zalac bulionem i dusic, aza kartofle Ebda miekkie. Nastepnie dodac szynke iw myieszac.

Przepis z: „Laura- Nimm 5- Neue Kartoffel-Hits”

Przepis uczestniczy  w akcjach:

Warzywa strączkowe-edycja letnia      Fasola w letniej odsłonie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.