Pasta jajeczna z rzodkiewka

Gdzies kiedys toczyla sie dyskusja, czy jeszcze mozna miec jakies ciekawe wlasne kulinarne pomysly. I tak mi sie wydawalo, ze bedzie ciekawie, jak do pasty jajecznej dodam rzodkiewki. Otoz okazalo sie, ze ktos ten pomysl juz przede mna mial… Ale, czy za kazdym razem jestem w stanie to sprawdzic? Hmmm. Pozostawiam  to pytanie otwarte…

Dla 4 osob

1 peczek rzodkiewek

1 lyzka majonezu

2 jajka ugotowane na twardo

2 lyzka gestej smietany

sol, pieprz, papryka mielona

siekany koperek

Rzodkiewki umyc i zetrzec na tarce, jajka obrac i podobnie zetrzec na tarce. Wymieszac z majonezem, smietana i koperkiem, doprawic do smaku.

Przepis podobny zanleziony w ksiazce M.Caprari „Kuchnia polska”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.