Gofry z ricotta

Dawno nie korzystalam z gofrownicy. Ale pora odswiezyc znow znajomosc. Zrobilam probe generalna na „tatusiowe sniadanie” w niedziele 😉 Albo podwieczorek. Maluchy pomagaly w probie generalnej. Ale przede wszystkim podjadaly. co tylko sie dalo 😉 Ciasto nieco mniej tradycyjne, dodatki juz tak- truskawki i bita smietana.

Dla 4 osob:

175 g masla

175 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

4 jajka

200 g maki

1 lyzeczka proszku do pieczenia

250 g sera Ricotta

300 ml smietany kremowej

truskawki- wedle uznania

Ubic maslo z cukrem i cukrem waniliowym na puszyta mase. Pojedynczo dodawac jajka wciaz ubijajac. Dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszac. Nastepnie dodac ser rocotta i wymieszac. Gofrownice posmarowac pedzelikiem tluszczem. kazdorazowo wkladac 2 duze lyzki ciasta, rozprowadzic i zamykac gofrownice. Bedzie ok. 8-10 gofrow. Podawac z truskawkami i bita smietana.

Wpis dodaje do akcji:

Przysmaki dla taty 3   Desery z Kremówką   Słodki podwieczorek na tarasie

Przepis z: „Für Sie. Kochen & Verwöhnen” nr 2/09

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.