Szaszlyki z piersi kurczaka

Dobry pomysl rowniez na grila 🙂

A tu juz jeden szaszlyk znalazl amatora 😉

Dla 4 osob:

600 filetow z piersi kurczaka

1 czerwona cebula

2-3 lyzki soku z cytryny

2 lyzki oleju

200 g boczku

sol, pieprz, 

tymianek

Filety oplukac, osuszuc, pokroic w kostke ok 2×2 cm. Wlozyc do torebki foliowej, dodac suszony tymainek (1 lyzeczka), sok z cytryny i olej. Torebke zamknac, pougniatac, aby marynata obtoczyla dobrze mieso. Odlozyc do lodowki na pol godziny. Boczek pokroic na kwadratowe plasterki ,a cebule w cwiartki, nastepnie rozdzielic na poszczegolne platki. Na patyczki lub szpadki nkaldac mieso, boczek i cebule. Posollic i popieprzyc. Piec w piekarniku w temparaturze 200 °C ok. 15 minut. Mozna tez upiec na grillu. Mozna tez do szaszlykow dodac kawalki papryki, czy plasterki pieczarek.

Przepis po modyfikacjach z: „Gut und günstig” nr 6/2013

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.