Biala kielbasa zapiekana z jablkami

W mojej kuchni jablek ciag dalszy- tym razem na wytrwnie i obiadowo. Moze byc tez na kolacje. Prosto i smacznie.

Dla 4 osob:

4 kawalki surowej bialej kielbasy

2 lyzki masla

3 jablka

suszony majeranek (ilosc- wedle uznania)

Kielbase oplukac, osuszyc, obsmazyc na rumiano z kazdej strony na masle. Ponakluwac, aby wyplynal nadmiar tluszczu i plynu. Przelozyc do zaroodpornego naczynia. (Pieklam w dwoch naczyniach po 2 kielbaski w kazdym) Jablka umyc, pokroic w cwiartki, wykroic gniazda nasienne, a nastepnie pokroic w osemki, podsmazyc na pozostalym tluszczu. Jablkami oblozyc kielbase, posypac majerankiem. Piec w temperaturze 190°C ok. 15 minut.

Przepis z: „Przyjaciolki” nr 21/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.