Fileciki z kurczaka z duszonymi warzywami

Wlasciwie warzywa sa bissfest, aldente. Fileciki zas mocno wypieczone i kruche- swietne zestawienie 🙂

rozmarynowe_piersi_kurczaka_z_waryzwami_1_540x405

Dla 4 osob:

1 strak czerwonej papryki

400 g ziemniakow

1 mala cukinia

1 cebula

600 g filetow z piersi kurczaka (moje byly bardzo male, ale mozna wziac duze i pokroic w paski)

sol, pieprz

2 lyzeczki suszonego rozmarynu

2 lyzki oleju

2 lyzki masla

Ziemniaki obrac i ugotowac  w osolonej wodzie. Cukinie umyc i pokroc na czastki. Papryke umyc, pokroic w paski. Cebule obrac i posiekac na polkrazki. Mieso posolic, popieprzyc i natrzec 1 lyzka rozmarynu. Kartofle odcedzic, ostudzic, pokroic na osemki. Na oleju usmazyc na rumiano filety z kurczaka, a w osobnej patelni na masle podsmazyc kartofle, nastepnie dodac warzywa i usmazyc na chrupko. Dodac pozostaly rozmaryn, doprawic do smaku sola i pieprzem. Filety podawac z warzywami.

Przepis z niewielkimi zmianami: „Lisa.Kochen & backen” nr 1/2013.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.