Pieczarkowa salatka na cieplo

Bardzo ciekawe danie i bardzo smaczne. Jako dodatek do obiadu, lub z kromka pieczywa na kolacje. 

Dla 4 osob:

200 g pieczarek

200 g prow (biale czesci)

1 marchewka

1 kwaskowe jablko

sok z 1/2 cytryny

olej

sol, pieprz

Pory oczyscic, pokroic w krazki, pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki. Skropic polowa soku z cytryny, wymieszac. Marchew obrac i zetrzec na atrce jarzynowej. Na oleju poddusic pory, cosac marchew i pieczarki, podlac kilkoma lyzkami wody, przykryc i dusic ok. 10 minut. Jablko obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, wymiesza cz reszta soku z cytryny. Dodac do wrzyw, wymieszac i doprawic do smaku pieprzem i sola.

Przepis uczestniczy w akcji:

Pieczarkowy Tydzień 2013 i Sałatkowe szaleństwo!

Przepis z ksiazki M.Caprari „Kuchnia Polska”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.