Uszka z pieczarkami

Mialy to niby byc pierogi, ale  w ostatniej chwili sie rozmyslilam i ukleilam uszka 😉 Chyba ostatnio cierpie na kuchennego lenia 😉 Tak zwykle bywa po Swietach bogatych w gotowanie i pieczenie.

Ciasto na pierogi znajdziecie tutaj: Pierogi z bialym serem.

A tutaj nadzienie:

10 g suszonych pieczarek

300 g pieczarek swiezych

2-3 lyzki tartej bulki

lyzka masla

1 cebula

1 jajko

1 lyzka smietany kremowki

sol, pieprz

Grzyby suszone namoczyc,  nastepnie ugotowac w tej samej wodzie. Wywar grzybowy mozna wykorzystac do zupy lub barszczu. Grzyby wyjac z wywaru i posiekac. Cebule posiekac i podsmazyc na masle. Dodac suszone pieczarki, oraz oczyszczone i posiekane swieze pieczarki, udusic do miekkosci. Wystudzic. Dodac pozostale skladniki i wyrobic zwarta mase, ktora nadziewac uszka. Gotowac w osolonej wodzie, az uszka wyplyna na wierzch. Mozna podawac od razu lub odsmazane.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.