Zielona salatka z groszku i pora

Bardzo prosta i bardzo zielona. Na naszym dzisiejszym obiadowym stole:

Dla 4 osob:

1 puszka groszku konserwowego (sredniej wielkosci)

2 pory (jasne czesci)

garsc posiekanej zieleniny (natka pietruszki, lubczyk, szczypiorek, natka selera…)

pol szklanki majonezu (mozna wymieszac do polowy z jogurtem naturalnym)

sol, pieprz, cukier

sok z cytryny

Pory oczyscic i pokroic w krazki. Groszek odsaczyc na scicie z zalewy. Wymieszac z porami, z posiekana zielenina oraz majonezem. Doprawic do smaku.

Wpis uczestniczy w akcjach:

  Bar Sałatkowy - Edycja Wiosenna 2013

Przepis na podstawie ksiazki M.Caprari „Kuchnia polska”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.