Piernikowy murzynek

Upieklam wczoraj na Dzien Kobiet, ale juz nie dalam rady umiescic wpisu. Piatki sa u mnie maksymalnie wypelnione roznymi zajeciami od rana do wieczora doslownie. Po brzegi 🙂 Ale nadrobie dzisiaj, choc tez juz w sumie zrobilo sie pozno… Przepis mam od mojej blogowej kolezanki KasiN– polecam wam jej bloga Rozne roznosci KasiN, pomimo ze tematycznie nie zwiazany jest z kulinariami. Kasiu dziekuje za inspiracje! Nie ma jak kobieta kobiecie przekaze przepis 🙂 Placek byl pyszny!

Na blache o wymiarach 32×39 cm:

2 szklanki kwasnego mleka lub jogurtu naturalnego lub kwasnej smietany (wzielam po polowie jogurt bnaturalny i kwasna smietane)

1/2 szklanki oleju (lub stopionego masla)

2 lyzki dowolnego dzemu

1 szklanka cukru

2 lyzki kakao

3 szklanki maki

2 lyzeczki sody oczyszczonej

1 opakowanie cukru waniliowego

1 lyzeczka cynamonu

1 opakowanie przyprawy do piernika

Skladniki mieszamy- najpierw mokre, a potem dodajemy make wymieszana z soda stopniowo do ciasta. Pieczemy w temperaturze 180°C ok. 45-50 minut.

Przepis dodaje  do akcji:

Kulinarny Dzień Kobiet

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.