Ryba zapiekana w sosie chrzanowo-jogurtowym

Bialo, bialo dzisiaj 😉 Biale danie, na koncowke zimy z pikantnym chrzanowym akcentem 😉 Sprobujcie, bo warto!

Dla 4 osob:

4 filety rybne (np. dorsz, halibut)

3/4 szklanki jogurtu naturalnego

2 lyzki soku z cytryny

1 lyzka musztardy

1 lyzka tartego chrzanu

sol, pieprz

Filety ulozyc obok siebie w plaskim naczyniu do zapiekania. Jogurt wymieszac z musztarda, chrzanem i sokiem z cytryny, doprawic do smaku pieprzem i sola. Sosem polac filety. Wstawic do nagrzanego piekarnika pod przykryciem (ok. 190°C) i piec przez 15 minut. Ryba jest gotowa, gdy poruszajac widelcem platki latwo sie oddzielaja. Niektore filety sa grubsze i trzeba je piec nieco dluzej.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.