Surowka z pora z orzechami wloskimi

Bardzo prosta i bardzo pyszna do zimowego obiadu. Inspiracje wzilam stad: Kropka Tv

Skaldniki dla 4 osob;

1 por

1 jabłko

2 łyżki oliwy z oliwek

sól, pieprz,

kilka orzechów włoskich drobno posiekanych

łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany

łyżka majonezu

Por kroimy w cienkie krążki, jabłko ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Wsypujemy drobno posiekane orzechy, doprawiamy do smaku. Polewamy oliwą z oliwek, jogurtem i majonezem.

surowka_z_pora_z_orzechami_1_540x405

Wszystko dokładnie mieszamy.

surowka_z_pora_z_orzechami_2_405x540

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.