Muffiny kawowo-czekoladowe z rumem

Dzis ten przepis mial falstrat- jakies dobre kilka godzin temu mozna juz bylo obejrzec zdjecia moich muffinow. Moze to i dobrze, bo teraz juz ich nie ma 😉

 

Na 12 sztuk:

150 g czekolady pelnomlecznej

100 g masla

250 g maki

2 lyzeczki proszku do pieczenia

1/2 lyzeczki sody oczyszczonej

150 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

szczypta soli

2 jajka

100 ml mocnej ciemnej kawy

4 lyzki rumu

200 ml smietany

Czekolade polamac na kawalki, wraz z maslem rozpuscic. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym i sola. Jajka roztrzepac, dodac ostudzona czekoalde z maslem. . Wymeiszac dodac rum i kawe. Nastpenie dodac sypkie skladniki, wymieszac, przelozyc do foremek muffinkowych. Piec  wtemperaturze 180°C ok.  22-25 minut.

Przepis dodaje do akcji:

 

Przepis z ksiazki: „Leckere muffins” wyd. Bellavista 2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.