Cukierkowe brownie

Tak je nazwalam, bo smakuje, jak czekoladowe cukierki! Moze nie wyglada zybt ladnie, ale jest naprawde pyszne, polecam! 

Na forme o wymiarach 20×20 cm:

100 g masla
125 g czekolady deserowej
150 g cukru
75 g cukru brazowego
szczypta soli
kilka kropli aromatu waniliowego
2 duze jajka
100 g maki
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzka syropu klonowego
Maslo, cukier, czekolade i syrop wlozyc do rondla i rozpuscic mieszajac. Zdjac z kuchenki i wstudzic. Jajka ubic w misce z aromatem waniliowym ddoac mase czekoladowa i wymieszac. Make i kakao przesiac do miski, wymieszac z proszkiem do pieczenia. Dodac do plynnej masy, wymieszac. Przelozyc do foremki 20×20 cm. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180 °C.
Mozna oblewac polewa i dac dodatki typu orzechy, krem, posypac cukrem puderem itp.

Przepis uczestniczy w akcji:

Wariacje na temat BROWNIE

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.