Salatka ze sledzi z jajkami

Sledziowo 🙂 I jajecznie 🙂

Dla 4 osob (robilam z polowy porcji)

400 g filetow sledziowych

150 g korniszonow

100 g marynowanych kurek (wzielam marynowane pieczarki)

4 lyzki majonezu

bialy ocet winny lub sok z cytryny

4 jajka na twardo

pieprz

Filety sledziowe pokroic na kawalki ok. 2cm. Korniszony i grzyby osaczyc z zalewy. Pokroic na kawalki. Majonez doprawic octem winnym lub sokiem z cytryny. Sledzie wymieszac z majonezem, ogorkami i grzybkami. Doprawic pieprzem do smaku. Odstawic do lodowki na co najmniej 30 minut. Nastepnie ponownie wymieszac i przybrac pokrojonymi jajkami.

Wpis uczestniczy w akcji:

Śledziowe szaleństwo

Przepis z z niewielkimi zmianami z miesiecznika „Claudia” 12/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.