Weekendowa cukiernia styczen 2013- Moje Salzburger Nockerln (Suflet z Salzburga)

Upieklam, jak na gospodynia Weekendowej Cukierni  przystalo. 🙂 Smakowal 🙂 Pewnie zrobie nie raz jeszcze 🙂 Nie wiem, czemu, ale zawsze balam sie sufletow. Ze sie nie udadza, ze opadna. Pierwsze koty za ploty. Nad tworzeniem sufletowych gor musze jeszcze popracowac, bo wyszedl mi raczej plaskowyz, ale i tak uwazam, ze prezentuje sie niezle. Polecam! Przepis znajdziedze w moim blogu tutaj.

Kilka uwag technicznych:

– suflety lubia rownomierna temperature w piekarniku- najlepiej piec z funkcja termoobiegu i wlozyc do nagrzanego piekarnia z wlasciwa temperatura- piekarnik nie moze byc za zimny

– nie podgladamy sufleta przed upieczeniem- nie uchylamy przez caly czas pieczenia drzwiczek piekarnika, bo inaczej suflet opadnie.

Po polaniu owocowym sosem, suflet zabarwil sie na czerwono 🙂 Smakuje bardzo lekko- jak mieszanka sufletu, biszkoptu i omletu.

Weekendowa Cukiernia Grudzień

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.