Muffinki z papryka

Na wytrawnie. Ciekawe zaskoczenie na karnawalowym przyjeciu. Z kawalkami papryki w srodku. Smakowaly naprawde wszytskim! Polecam, bo szybkie i niespotykane. Acha: I smaczne!

Na 12 sztuk:

Po polowie straka kolorowych papryk: czerwona, zielona, zolta

5 jajek

100 g masla

2 lyzeczki soli ziolowej

szczypta pieprzu kajenskiego

1/4 lyzeczki mielonego szafranu

300 g maki

1 opkowanie proszku do pieczenia (przeznaczone na 500 g maki)

1/2 lyzeczki siekanego tymianku (moze byc suszony)

50 g orzeszkow piniowych

Jesli ktos chce moze dolozyc 50 g posiekanych czarnych oliwek.

Paparyki umyc i pokroic w kostke. Jajka ubic z maslem, sola, szafranem, tymiankiem i pieprzem kajenskim. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia i (ewentualnie) posiekanymi oliwkami. Dodawac stopniowo do plynnej masy i ubic ciasto, nastepnie dodac papryke i wymieszac lyzka. Przelozyc do foremek muffinkowych. Psypac orzeszkami piniowymi. Piec nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C (z termoobiegiem- 160°C) ok. 20 minut.

Przepis dodaje do akcji:

Karnawałowe przekąski

Przepis z: Das neue Backmagazin. Die besten Weihnachtsrezepte!” nr 1/2012.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.