Roladki paprykowo-serowe

Mala przekaska na karnawalowe przyjecie.

Dla 6 osob:

3 papryki (moga byc w roznych kolorach)

2 topione serki

2 lyzki siekanych ziol np. koperek, pietruszka, szczypiorek

200 g zoltego sera w plastrach

pieprz

Papryki zapiec w piekarniku w temperaturze 220°C,  az skorka zacznie odchodzic (ok. 15 minut). Nastepnie wlozyc do torebki foliowej, zamknac, i gdy ostygna, obrac ze skorki, wyjac gniazda nasienne i pokroic na pasy.

Serek topiony ogrzany w temperaturze pokojowej wymieszac z ziolami i doprawic do smaku pieprzem. Serr zolty pokrpoic na pasy. Na pokrojona papryke polozyc pasek zoltego sera, posmarowac serkiem topionym i zawinac w rulon. Spiac wykalaczka.

Wpis dodaje do akcji:

Karnawałowe przekąski

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.