Makaron kokardki (farfalle) z sosem z orzechowym (z orzechami wloskimi)

Wloskie obiady nie goszcza u nas na stole zbyt czesto. Tak naprawde nie wiem czemu… Tym razem zapraszam na pyszny makaron z orzechowym sosem.

Dla 4 osob:

50 g masla

150 g mielonych orzechow wloskich

kilka orzechow wloskich luskanych

50 g startego sera parmezan

5 lyzek smietany kremowki

500 g makaronu kokardki (farfalle)

sol, pieprz

W malym rondelku rozpuscic maslo, dodac do niego zmielone orzechy, kremowke i parmezan. Gotowac mieszajac ok. 3-4 minuty. Makaron ugotowac w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu odlac 50 ml wody i wlac do sosu, wymieszac. Doprawic do smaku sola i pieprzem, wymieszac z makaronem i od razu podawac. Na wierzchu mozna polozyc kilka polowek luskanych orzechow wloskich.

Przepis dodaje do akcji:

włoskie makarony

Przepis z Serii kulinarnej „Olivii”- „Smaki i aromaty jesieni”.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.