Zupa z papryki z miesem wolowym

W mrozne, zimowe dni talerz goracej zupy potrafii postawic na nogi 🙂 Papryka jest znakomitym dostawca witaminy C.

Dla 6-8 osob:

4 czerwone papryki

2 cebule

2 pomidory

2 i 1/2 lyzki masla

400 g wolowiny

2 lyzki oleju

3 ziemniaki

jasna czesc z 1 pora

sol, pieprz

Papryki pokroic na kawalki odrzucajac nasiona. Cebule posiekac w piorka i podsmazyc na masle. Mieso pokroic w kostke i podsmazyc na oleju. Dodac do cebuli, wymieszac, zalac wrzaca woda. Dodac pokrojone na kawalki kartofle. Pomidory sparzyc, obrac te skorki, posiekac, wrzucic do zupy. Nastepnie dodac pokrojonego w krazki pora. Doprawic do smaku i gotowac na malym ogniu ok. 30 minut.

 

Przepis uczestniczyw akcji:

Doceniamy zupy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.