Salatka z brukselki i pomidorow

Brukselka na zimno? Czemu nie? 😉 Nie od dzis wiadomo, ze bardzo lubie brukselke!

Dla 4 osob:

500 g brukselki

300 g pomidorow

sol, cukier do smaku

30g oleju slonecznikowego

sok z 1 cytryny

ziola prowansalskie, koperek (moze byc suszony)

Brukselke oczyscic, przekroic globy na krzyz, utotowac w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, wystudzic. Olej wymieszac z sola, cukrem i sokiem z cytryny, dodac nieco wody. Pomidory posiekac w osemki. Wymieszac z zimna brukselka. Posypac ziolami i polac sosem salatkowym.

Przepis po modyfikacjach na podstawie ksizaki „Dobra Kuchnia” wyd. „Watra” 1988

Przepis dodaje do akcji:

Andrzejkowy Bar Sałatkowy Sezon na brukselkę



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.