Pieczarki w ciescie

Jakis czas temu byly tu na blogu pieczarki panierowane. Teraz w ciescie- rownie smaczne, choc byc moze mnie jednak bardziej przypadly do gustu panierowane. W kazdym badz razie polecam 🙂

Dla 4 osob:

300 g pieczarek

sol

1 szklanka maki

1 lyzka oleju

1/2 szklanki wody lub piwa

1 jajko

olej do smazenia

Pieczarki oczyscic, podsmazyc na rozgrzanym oleju, posolic, osaczyc na bibule. Z maki, wody, oleju i zoltka przyzadzic ciasto. Przed rozpoczeciem smazenia dodac do ciasta piane ubita z bialka i wymieszac. Pieczarki zanurzac w ciescie, wyjmowac za pomoca widelca, smazyc na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na zloty kolor. Mozna podawac np. z sosem pomidorowym.

Wpis dodaje do akcji:

  PLACKI/PLACUSZKI/PANCAKESY

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.